Kayumas Calendar

Tuesday, December 7, 2010

Kayumas Homestay

Kayumas Homestay menyediakan penginapan alternatif berkonsepkan rumah kediaman yang selesa kepada pengunjung yang datang bercuti / melancong / berkursus / bermesyuarat / dan lain-lain ke Kota Bharu, Kelantan.

Menepati keperluan pengunjung, 
Kayumas Homestay menyediakan 4 chalet studio bersize 270 kaki persegi. Setiap chalet merupakan sebuah bilik dilengkapi dengan penghawa dingin dan kipas angin, katil,almari dan keperluan solat, tandas, cerek elektrik dan cawan. Kemudahan tempat letak kenderaan terletak di hadapan chalet.

Kayumas Homestay amat sesuai untuk sesiapa yang ingin membawa seisi keluarga merasai suasana dan ketenangan di kampung. Pelanggan juga boleh menikmati kelazatan buah-buahan seperti durian, rambutan, duku, langsat dan dokong memandangkan Kayumas Homestay mempunyai dusun persenderian yang terletak bersebelahan dengan kawasan penginapan.

Kemudahan di setiap chalet studio Kayumas Homestay:
* Double / Twin beds
* Penghawa dingin dan kipas
* Almari dan keperluan solat
* Tandas berserta air panas
* Cerek elektrik, minuman panas instant berserta cawan
* Parking
* Lengkap dengan TV dan minibar di setiap unit
* Wifi percuma







Lokasi Kayumas Homestay: Lot 1511, Lorong Surau kota 2, 15100 Kota Bharu, Kelantan

* 5 minit ke Pasar Borong Wakaf Che Yeh
* 15 minit ke Pusat Bandar Kota Bharu
* 15 minit ke Pasar Besar Siti Khadijah
* 30 minit ke Pantai Cahaya Bulan

Garmin:
N: 06° 05.288'   E: 102° 13.596'

Nokia map:
N: 6° 5' 17.3"  E: 102° 13' 35.8" 


Harga: RM90/malam/chalet

Untuk tempahan dan keterangan lanjut, sila hubungi:

En Rahim: 013-9367393
En Kamarul: 019-2708867

kayumas.homestay@gmail.com

56 comments:

Anonymous said...

Terbaek...tq kayumas!

sabri said...

memang puas hati,kemas dan padat ..

Kayumas Homestay said...

terima kasih. kepuasan hati pelanggan adalah matlamat kami di Kayumas Homestay =)

hondacity JMJ said...

Amat2 BERBALOI. MANTAP. SELESA.

zuhra mohamed ismail said...

Sgt selesa. Tima ksih Pakcik Rahim sekeluarga :)

Kayumas Homestay said...

sama-sama. nanti jemput singgah lagi di Kayumas Homestay. =)

qistina said...

salam,

ada lagi x kekosongan 30mei-1jun?

Kayumas Homestay said...

salam Qistina,

kami dah penuh untuk cuti sekolah bulan 6 ni. harap maaf..

Che Hamid, Taiping said...

Salam, memang OK, kami puashati, bersih, kemas, pagi ada sandwiches lagi, terima kasih En Rahim & Isteri

Amal said...

Assalamualaikum, kayumas memang terbaekk!!!!Terima kasih pakcik & makcik. Teringat2 homemade bun haritu.hehe:)

Amal said...
This comment has been removed by the author.
Akmal said...

Mohon tanya, homestay ini berdekatan tidak dengan politeknik kok lanas, kota bharu. Dan adakah kekosongan buat masa ini dalam 2-4 julai.

Kayumas Homestay said...

wasalam Amal,

Politeknik Kok Lanas is about 30mins drive dari Kayumas Homestay. Tapi utk tarikh 2-4 Julai, Kayumas Homestay dah penuh. Maaf ye..nanti jemput la datang lagi =)

Kayumas Homestay said...

Che Hamid..terima kasih, jemputlah datang bercuti lagi di Kayumas Homestay =)

hafizi said...

As salam, ada kekosongan lagi tak untuk 15 dan 16hb julai ni??? tq

Kayumas Homestay said...

slam hafizi,

untuk tarikh 15 dan 16 Julai, masih ada kekosongan. harap dapat hubungi kami di 013-9367393. terima kasih. =)

Anonymous said...

SAlam..saya nak tanya masih ada kekosongan pada 5-7 Nov 2011..saya nak booking la..kalau ada sila hantar detail nak booking:
sheela_bahar@yahoo.com

terima kasih..

Anonymous said...

salam...saya berminat nak tau detail. rancang nak pg kelantan 21-24 January 2012... untuk 6 org sekeluarga ..boleh saya daptkan maklumat tentang tempat saudara... ?
email saya ophelia3503@yahoo.com

hatta said...

nak tanya untuk 24 dan 25 jan 2012 ada kosong lagi tak 2 chalet

Kayumas Homestay said...

hatta: boleh hubungi kami di 013-9367393 untuk tempahan.terima kasih

as said...

Salam, penginapan homestay terbaik..kemas, bersih..sgt bpuashati..nice and pleasant stay... Insyaallah akan dtg lg bila ke kelantan.. :-)

zabariah said...

ASSALAMUALAIKUM boleh sy tahu homestay ni berdekatan x dengan politeknik kok lanas kota bharu...bulan 5 sy konvo disana ingin dtg bersama family boleh bg info di facebook sy tq..
https://www.facebook.com/ami.iberahim

Anonymous said...

salam, terima kasih en rahim atas hospitaliti yg diberikan.saya syor kpd kwn2 untuk menginap di homestay kayumas ni...tq again...
Faizal pendang..

Mohd said said...

As salam en rahim,

Ada kekosongan ke pada 20/08/2012 -22/8/2012? Saya nak book 3 chalet.

Kayumas Homestay said...

Salam En Mohd Said,

Maaf, untuk cuti sekolah bulan 8 dan cuti hari raya aidilfitri, Kayumas Homestay sudah penuh. Terima kasih kerana berminat untuk menginap di Kayumas Homestay =)

lokman mlk said...

salam,

tumpang tanya samada masih ada kekosongan pada 13hb nov-15hb nov 2012?

berminat utk book 2 chalet pada tarikh tersebut?

boleh reply ke lkmn@outlook.com

tq

Kayumas Homestay said...

salam yati,

masih ada kekosongan untuk tarikh 3-5 disember 2012. setiap chalet boleh muatkan 5 orang dewasa. dua tilam extra disertakan di dalam setiap chalet.

booking boleh dibuat dengan menelefon en rahim di 013-9367393

nuraisyah balqis said...

Assalamualaikum...saya nak tanya untuk 9hb Februari 2013 untuk 12 bilik boleh En Rahim sediakan tak?

Kayumas Homestay said...

Salam Nuraisyah Balqis,

Kayumas Homestay hanya mempunyai 4 chalet sahaja =)

nuraisyah balqis said...

salam,,4 chalet tu boleh muatkan 44 orang?

Kayumas Homestay said...

4 chalet tu boleh muatkan max 20 orang je. 5 orang per chalet

fatin nabila said...

Slm.nk tanya 14hb-16hb dis ade kosong x 1 chalet?

Kayumas Homestay said...

Salam bakal pengunjung Kayumas Homestay,

Untuk membuat tempahan bilik, atau untuk sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi

En Rahim: 013-9367393
En Kamarul: 019-2708867

atau emailkan tempahan/soalan anda kepada kami di kayumas.homestay@gmail.com

Insya-Allah anda akan mendapat respond daripada kami secepat yang mungkin.

Anonymous said...

salam encik sy nk tnye bhmpiran homestay ada x tmpt yg mnrik blh dilawati ...

Kayumas Homestay said...

Salam, tpmt menarik yang paling hampir adalah pasar malam wakaf che yeh.

Pasar siti khadijah, bazar tok guru dan city center hanya 15 mins pemanduan,

Rantau panjang, pengkalan kubor dan pantai adalah lebih kurang 30 mins - 45 mins.

Mohammad said...

Alhamdulillah 3 hari 2 malam di kayu emas homestay memang berbaloi.. suasana tenang dan nyaman tahap kebersihan dan keselamatan yang terbaik. Terima kasih pada pakcik sekeluarga..

Zainudin Zainon said...

Saya bersama 2 keluarga menginap di sini dari 31/5/2013 hingga 2/6/2013. Kemudahan dalam bilik di sini menyamai standard hotel malah jauh lebih baik daripada hotel-hotel bajet yang sama harganya. Pemilik homestay ini amat mementingkan kebersihan. Saya tidak teragak2 untuk datang lagi menginap di sini.

Kayumas Homestay said...

Terima kasih En Mohammad dan En Zainuddin kerana sudi menginap di Kayumas Homestay. Jemput singgah lagi untuk next visit ke Kelantan. =)

Anonymous said...

Assalam KayuMas.. nak tanya.. homestay nie ada sediakan mesin basuh baju x.. yerklah kadang ada guest yg stay lebih 3 hari..hihi mesti menimbun baju kotor huhuhu... tq

afifienet Marina said...

Salam...ada kosong x pd mggu dpn 26 hingga 28 july..tq

Kayumas Homestay said...

salam Puan Afifienet Marina,

Masih ada kekosongan untuk sebuah chalet sahaja pada tarikh 26-28 July. Untuk tempahan, sila hubungi

En Rahim 011-9367393

atau email kepada kayumas.homestay@gmail.com

Terima kasih. =)

Kayumas Homestay said...

W'salam,

Kayumas Homestay tidak mempunyai kemudahan untuk mencuci pakaian. Mungkin tuan boleh menghantar pakaian ke kedai dobi untuk tujuan tersebut.

Terima kasih. :)

Anonymous said...

As salam, ada kosong tak pada 5 Sept - 7 Sept 2013. Terimakasih.

Fauziah 0136206464.

laily said...

salam ada kekosongan tak pada 24 december ritalaily 0146383457 terima kasih

nazriah fisio said...

Salam.. ader tak kekosongan chalet dari 21 hingga 24 mac 2014? Saya cuma nak 1 chalet jer..

Kayumas Homestay said...

Salam Nazriah Fisio,

Maaf kerana lambat reply, saya tak perasan ade komen baru.

Masih ada kekosongan untuk tarikh 21-24 Mac.

Boleh hubungi kami di 013-9367393 atau email kayumas.homestay@gmail.com untuk urusan penempahan chalet. Tak perlu deposit. :)

Terima kasih.

Anonymous said...

Salam,
Saya ingin bertanya untuk 29/5/14 - 1/6/2014 masih available lagi tak?

-Muz-

Anonymous said...

untuk seorang je ada tak, dan berapa ye ?

Kayumas Homestay said...

Salam,

Setiap chalet mempunyai sama ada queen bed atau twins (2 single beds). Harga per chalet untuk 1 malam adalah rm90.

Fazli Othman said...

Salam. Ada kekosongn lg pd 7&8 jun 2014?

Kayumas Homestay said...

Salam En Fazli Othman,

Masih ada kekosongan untuk tarikh 7 dan 8 Jun 2014. En Fazli boleh hubungi kami di 013-9367393 atau email kayumas.homestay@gmail.com untuk membuat tempahan atau pertanyaan :)

Anonymous said...

Assalamualaikum ada kekosongan lg x pg 2-4 Jun 2014?

Azreena said...

Salam,

Mohon bertanya masih ada bilik lagikah pada 31 Mei - 2 Jun 2014?

Kayumas Homestay said...

Salam,

Terima kasih kerana berminat dengan Kayumas Homestay. Mohon maaf kerana kami sudah penuh sehingga tarikh 3 Jun 2014.

Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh di buat dengan terus menghubungi kami di 013-9367393 untuk jawapan yang lebih pantas.

Semoga anda semua berpeluang untuk menginap di Kayumas Homestay di lain waktu, insya-Allah.

Terima kasih.

Anonymous said...

Assalam..sy nak tnya utk 5jun ade kosong x?

Anonymous said...

As salam . Nak tanya. Untuk 7 dis 2014 ada tempat lagi?